Monday, January 7, 2013

I ♥ My Cats!

My life would be incomplete without my 'furry children'. Gelagat diorang sangat menghiburkan dan kitorang tak pernah rasa penat melayan kerenah diorang. In fact, boleh hilang stress dan lupa masalah for a while.

Beg aku jugak jadi bantal ko ye Berry??




Setiap pagi dorang akan mengiau depan pintu bilik kitorang suruh kitorang bangun (hehe) and when I go anywhere in the house like the living room or the kitchen, they will follow suit. Sometimes it's because they want food but most of the times, they just want the company. When I'm cooking in the kitchen, they never disturb me, instead they will just lie on the floor and stare at me, which is kinda sweet and NOT creepy at all.




Besides that, setiap kali aku balik kerja, diorang akan tunggu depan pagar, dan kalau ada yang pergi jenjalan, diorang akan balik juga time tu. Sweet kan? Kadang-kadang macam ada this inexplicable connection dengan diorang. In fact, aku enjoy sangat 'berbual' dengan diorang from time to time, seolah-olah diorang faham apa yang kitorang sembangkan. Tak kisahlah if it's a one-way communication whatsoever. Kalau panggil nama diorang, kalau pun diorang tak toleh, telinga diorang akan bergerak seolah-olah diorang dengar tapi don't bother to look or respond to our calls (haha)





One thing yang aku perhatikan, they are very curious. Well you know what they say, 'curiosity killed the cat' haha.. Kalau aku baru balik dari grocery shopping, diorang akan berkerumun dekat the shopping bags kononnya buat QC la haha.. Tu belum masuk bab lauk-pauk lagi. Pantang aku letakkan any dishes on the table, sibuk nak buat QC jugak. Sabar je lah!

Semua dok pakat duduk kat tangga takmo bagi kitorang turun!

Camne nak tanda kertas ni??

Bestnya tido reramai!

Dulu ada 2 ekor je - sepasang, sekarang ni dah berkembang dan setelah ditolak tambah yang dah di let go, makanya tinggal 7 ekor je (4 kittens, 3 adults). Bila dikira-kira balik, dalam Kalau nak ikutkan hati, memang nak simpan semua coz COMEL sangat tapi tak mampu lah dari segi tenaga (bersihkan litterbox/cage/mandikan) and of course, money (food/cat litter/medical care).

Tomeyyy sesangat rasa nak picit-picit jek!

Ni style apa ni?

Penat le tu tido tak tengok kiri kanan dah!

Selagi ada kudrat dan tak memudaratkan seisi rumah, kitorang akan bela diorang sampai bila-bila, insyallah!

Fiffy yang super duper gebu serta montok! Eh.

Salah satu kitten yang di let go. Memang sengaja tak bagi nama sebab takut sedih plak waktu berpisah tu.

2 comments:

Honey Sakura @ eiMyLiciOus said...

Berry : ada aku kisah keeeeee nak duk dekat beg pun. (lipas ekor)

Aida,

igt Jerry kucing kesayangan yg mati 15thn dulu...mcm nielah...dia g lah mana pun tp tau jek kita balik rumah dia mesti ikut godek2 lari blakang kita gak...tak tau dia g mana tetiba bila sampai rumah dia muncul ntah dr mana....nak makan no 1 QC bagai...tak bg makan buat2 majuk..ha haa slalu my dad la kena tampar dgn dia sbb my dad selalu acah dia taknak bg makan...he heee. Bab tido?? huh raja tuuuuu nak tido atas katil dulu tiap malam..baru dia akan turun g kusyen ke atau memana..kiranya dia kena rasmi katil dulu tiap malam...seeeeee gedik kan??? hohoooo!!! bykkk lg sweet memory dgn dia..dan dia mati jauh2 dr kami nampak..sbb dia takmo kami sedih... :(

isabelle frankly said...

ya allah...comel2nya kucing ni