Thursday, January 10, 2013

All My Bags Are Packed, I'm Ready to Go

As mentioned here, I was entitled to get a Parkson RM50 Voucher during my birthday month. Ini salah satu privilege of being a BonusLink card member lah. Senang je, just tunjuk IC, BonusLink card and email printout kat Customer Service Counter. Syaratnya it's valid with a purchase of RM250 and above in a single receipt. Kebetulan aku memang nak purchase some things from Parkson last month so I did go and redeem the voucher. RM50 tu beb, sapa nak bagi kan?



So, berbekalkan voucher tersebut, kami telah berjaya mendapat (extra) diskaun RM50 untuk membeli 2 bijik 28" luggage bags jenama Eminem Eminent.  Kenapa dua? Sebab satu tak cukup. Eh. Sebab memang perlukan dua luggage besar sebab selama ni dok pakai 2 bijik 20" luggages je untuk travel dekat-dekat. Beli 32" karang besar dan berat sangat lak, plus dikira sebagai oversized baggage (macam waktu aku pegi NZ dulu - dah rosak dah pun begnya). It's a Taiwanese brand tapi widely used all over the world. Aku memang dah lama aim beg ni, and though tak dapat warna yang dikehendaki (had purple and black in mind) tapi puas hati sebab beli gak akhirnya atas sebab keperluan (uisehhhh). Soooo, why these Eminent luggage?

  • soft-case, hence, LIGHTWEIGHT (top priority)
  • 4 wheels (second priority - senang nak gerakkan ke sana sini tak kira berat)
  • warranty 3 tahun (cover kerosakan zip, lock and wheels)
  • ada TSA lock (so nak pegi US nanti senang - entah bila agaknya tu)
  • high quality materials dan yang penting, AFFORDABLE (sebab nak beli dua kan)

So, thanks to Parkson/BonusLink sebab bagi the voucher sempena birthday in addition to the already discounted prices for the luggage.. Now, we are ready to pack for ................................... !! Nak pegi mana ye? Hahaha.. nantikan, tak lama lagi dahhh :-)

2 comments:

yaya|azura said...

Jyeah... 4-wheels mmg terbaik! Moga segera ke US hendaknya. Aminnn.

By the way, memang wajib TSA lock kalau nak ke US ya?

Aida Ikmal said...

@kak yaya: idak le wajib cuma takut dia kopak beg je if dia nak check luggage.. rosak la beg :-(